lesconservesdegarrissou-pennedutarn

LOCAL FLAVOURS & PRODUCERS

All the “Occitanie & South of France” flavour of Tarn.

Tarn, the perfect place to discover culinary delights of excellent quality!

Cheese, “croquant” biscuits, olive oil, whisky, truffles, duck and wines. Excellent products for you to relish.

166 results

Gaec La Vie Bio

Saint-Urcisse06 34 41 32 39

GAEC spécialisé en aviculture biologique depuis 20 ans. Nous vous proposons des œufs extra-frais, du poulet, de la découpe et des conserves 100% poulet.Depuis peu, nous proposons de manière ponctuelle du porc noir gascon, issu de notre élevage.

Domaine de Lamothe

Sainte-Cécile-du-Cayrou00 33 (0)6 10 72 78 40, 00 33 (0)5 63 33 10 84

C'est au cœur de la Région Midi-Pyrénées, au Nord-Ouest du département du Tarn, dans ce pays riche en couleurs et en saveurs qu'est implanté le vignoble de Gaillac.

La Ginestade

Sainte-Cécile-du-Cayrou00 33 (0)5 63 33 12 04, 00 33 (0)6 11 82 78 43

Venez découvrir les vins du Domaine la Ginestade, produits récoltés et vinifiés par Roland Miquel. Vous pourrez déguster des vins rouges, rosés et blancs

Famille Balaran. Domaine d'Escausses - Château l'Enclos des Roses

Sainte-Croix00 33 (0)5 63 56 80 52

This family estate is situated halfway between the the episcopal city of Albi and the medieval village of Cordes-sur-Ciel.

La Ferme aux Champs Etoilés

Salles07 83 61 35 83

The Ferme aux Champs Etoilés consists mainly of a layer hen farm, a snail farm and cereal crops.

Ferme de Clayrac

Salvagnac00 33 (0)5 63 40 57 19

Nous proposons la vente directe à la ferme de volailles, mouton, jus de pommes. Sur réservation.

Domaine du Courtchou

Senouillac06 17 17 58 51

Tombée amoureuse de la vigne à son arrivée dans le Tarn, Florence ne l'a plus quittée et soigne avec passion une jolie parcelle d'un vieux mauzac nichée au milieu des haies.

Domaine du Grand Chêne

Senouillac00 33 (0)6 88 75 80 39, 00 33 (0)6 58 51 90 87

Domaine transmis depuis 5 générations. C'est dans un cadre paisible et familial que nous vous accueillerons.

GAEC Le champ des Artisans

Senouillac05 63 81 40 55

Maraîchage diversifié en agriculture biologique sur 1 Ha, production de plants et de légumes variés avec activité de transformation. Vente directe sur les marchés et à la ferme.

Les Vergers du Bosquet

Senouillac05 63 41 72 73, 06 20 07 37 58

Producteur de fruits et de jus de fruits depuis trois générations, au cœur du terroir de GaillacVous trouverez de nombreuses variétés de pommes, pommes bio, jus, kiwis, abricots ou encore raisins de table.

Chateau Montels

Souel00 33 (0)5 63 56 01 28

Located in the canton of Cordes-sur-Ciel, on a limestone plateau at an altitude of 300 metres, our vineyards are located in four neighbouring communes.We therefore offer you our range of wines from our three terroirs.

Domaine de la Chanade

Souel00 33 (0)5 63 56 31 10

Situé sur le plateau Cordais à 320 mètres d'altitude le domaine de la Chanade produit des vins de grande qualité travaillés de façon naturelle sans produits ajoutés. Des vins de plaisir et de garde vous attendent.

Maraîchage Lavanchy Pierre

Souel05 63 53 17 34

Vegetables are sold at the farm, at the market in Les Cabannes on Wednesday mornings and at the market in Cordes sur Ciel on Saturday mornings.

Vinovalie - Cave de Técou

Técou00 33 (0)5 63 33 64 94

The group is better than the best of the group. This key value of rugby is the rule of life for Vinovalie, a union of 4 cellars: the Vignerons de Rabastens and the Cave de Técou (Tarn), the Cave de Fronton (Haute-Garonne) and the Cave des Côtes d'Olt (Lot).

Vacherie de Rivet

Tonnac06 87 26 67 67, 06 76 13 81 59

La Vacherie de Rivet est située à Tonnac, entre Cordes et Vaour. Ses vaches laitières pâturent ses prairies et sont nourries au foin. La ferme est certifiée en Agriculture Biologique. Tous ses fromages sont au lait cru et entier de vache.

Ferme des Amis

Vaour05 63 56 39 71

Sales at the farm, at the Vaour market on Thursday morning and at the Vaour grocery shop.

Distillerie Castan

Villeneuve-sur-Vère00 33 (0)5 63 53 04 61

Featuring three generations of distillers as the creators of the Whisky Tarnais, ‘le Vilanova Single Malt' (local whisky of the Tarn area). Also featuring a fruit and aperitif distillery, this distillery exploits 7 hectares of vineyards in PDO Gaillac. Visit includes a free tasting. Group visits available by appointment.

Château Bourguet

Vindrac-Alayrac00 33 (0)6 75 40 76 31, 00 33 (0)5 63 56 15 23

A family farm cultivated for 4 generations with the same passion.

La Bergerie d'Andignac

Vindrac-Alayrac07 83 14 45 30

Venez découvrir notre production de fromages, yaourts, fromages blanc, tommes de brebis, ainsi que nos élevages de porcs plein air et d'agneaux.

La Guytane

Vindrac-Alayrac06.70.41.08.35

Fabrication artisanale de conserves de canards gras.

L'abel Pouget

Virac00 33 (0)6 87 49 69 00

The farm has existed since 1890, it is situated between Cordes and Albi and it amasses 12.3 hectares of vines.

“Croquant” biscuits

The ultimate Cordes speciality! This sweet treat from Cordes has gone unrivalled for a whole century. It is a biscuit made from wheat flour,

egg white, sugar, and almonds grown in the South West, along with a small pinch of mystery that makes it truly unique. Croquants go particularly well with fruit salad or icecream, or a nice little glass of Gaillac white wine… Once you’ve tasted this culinary delight you’ll definitely be back for more…

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truffe-produitduterroirdansletarn

Truffles

Make sure you visit a truffle market… This black gold thrives on our limestone soils which are close to those of the Quercy region. This is why there are more and more truffle farms between Albi and Cordes. Winter is the best time of year to try truffles (from mid December to mid February).

Moments of delight for fans of these fungi of incomparable aroma!

Complete list of other producers cordais et causse