lesconservesdegarrissou-pennedutarn

LOCAL FLAVOURS & PRODUCERS

All the “Occitanie & South of France” flavour of Tarn.

Tarn, the perfect place to discover culinary delights of excellent quality!

Cheese, “croquant” biscuits, olive oil, whisky, truffles, duck and wines. Excellent products for you to relish.

166 results

Les Mirliflores

Montans05 63 53 47 74

Découvrez nos biscuits gourmands aux recettes anciennes, réalisés artisanalement dans le Tarn !

Les serres du verdet

Montans0618282498

Exploitation familiale à Montans lieu dit le Verdet. Nous produisons des plants de légumes, fleurs et aromatiques, des fruits et légumes de saisons en agriculture raisonnée, labellisés Sud de France et Bienvenue à la ferme.

Vignobles Jérome Bézios - Domaine la Croix des Marchands / Château Palvié

Montans00 33 (0)6 80 65 44 69, 00 33 (0)5 63 57 19 71

Two terroirs, two appellations, two typicalities to offer you the most complete of discoveries, all in conviviality, exchange and good humor.

Chateau d'Arlus

Montels00 33 (0)5 63 33 15 06

Domaine bio fondé en 2000 offrant la gamme complète des vins AOP Gaillac.

Domaine Florybelle

Montels00 33 (0)6 48 68 25 470

Le Domaine Florybelle est un petit domaine familial de 4 hectares, travaillé en Agriculture Biologique à Montels sur les coteaux de Gaillac.

La Vignureuse

Montels00 33 (0)5 63 40 77 47, 00 33 (0)6 19 87 07 81

Domaine viticole en bio et vin méthode nature, sans sulfites ajoutés.

Ruchers de Bohème

Montgaillard00 33 (0)7 82 16 75 20

Producteur de miels et produits de la ruche. Apiculteurs, producteurs, transhumants.

Maraîchage Bernard Stéphanie

Mouzieys-Panens06 74 64 19 07

Sale of vegetables at the farm to order and at the Cordes sur Ciel market on Saturday mornings all year round.

Château Bouscaillous

Noailles00 33 (0)5 63 56 85 34, 00 33 (0)6 13 55 92 54

Situated 7km from Cordes sur Ciel, you will receive a friendly and warm welcome from the wine-grower before visiting the wine warehouse and vineyards. Wine-tasting included – tasting for groups available by appointment. Picnic area on-site.

Ferme des Bouviers

Parisot00 33 (0)6 11 39 12 98

Le Ferme des Bouviers est producteur de céréales dans le Tarn ; la transformation à la ferme permet de vous offrir des légumes secs, farines et huiles biologiques de qualité, aux goûts délicats et respectueux de votre santé.

Castel de Brames

Peyrole00 33 (0)6 08 42 39 08, 00 33 (0)5 63 57 25 80

Le Castel de Brames est un vignoble situé sur la rive gauche du Tarn, en bordure de la troisième terrasse.

Château de Terride

Puycelsi00 33 (0)5 63 33 26 63

Lieu unique et insolite, le Château de Terride est situé au milieu des bois de la Grésigne, complètement excentré du reste de l'appellation des vins de Gaillac.Patrimoine gastronomie et dégustations sont au RDV.

Miellerie de Puycelsi

Puycelsi

Nous sommes apiculteurs, producteurs professionnels depuis 30 ans avec 1200 ruches en production. Venez découvrir notre boutique et déguster nos différents miels en vente directe dans un cadre sympathique.

Brasserie Gilbert's

Rabastens06 63 01 55 31

We make our beers with passion, taste for accuracy, envy, respect for the product and the raw materials involved and we put all our soul, to produce a beer that corresponds to us, with a commitment committed and claimed.

Domaine In Ventis

Rabastens00 33 (0)6 37 55 28 44

Le Domaine In Ventis ("Dans les Vents"), lancé en 2016, exploite 4 hectares de vigne sur les hauteurs de Rabastens. Vins rouges mono-cépages (Duras, Braucol, Syrah), blanc sec et rosé.Une production confidentielle et un soin apporté à chaque bouteille

Domaine Les Fontaines de Cavalade

Rabastens00 33 (0)6 19 42 05 61

Les Fontaines de Cavalade vous propose la vente de vins uniquement au domaine et sur les marchés.

Ferme du Vallon des Laurenses

Rabastens06 23 81 03 74

Céline has been raising organically grown Alpine goats for 13 years in the commune of Rabastens. The milk is transformed into raw milk cheeses, sold directly.

Florasimple

Rabastens06 76 97 38 74

FloraSimple simply offers you a quality Saffron produced by craftsmen in the Tarn. A natural culture of the Crocus sativus L flower allows us to produce this high quality spice, unique in its colour, aroma and flavour.

L'Enclos des Braves

Rabastens00 33 (0)6 08 30 27 81

An 8-hectare biodynamic vineyard that produces natural wines from native Gaillac grapes.

O Gourmandises d'Alice

Rabastens06 45 28 23 98

Artisan chocolatier, Alice vous invite à découvrir son univers à travers ses créations.Dotée d'un savoir faire exceptionnel, Alice est lauréate des "International Chocolate Awards" 2019 !

Verger de Foncoussières

Rabastens05 63 40 69 64

Producteurs de fruits et légumes, nous vous proposons des fruits mûrs à point, à cueillir directement sur les arbres au Verger ou à retrouver dans notre magasin fermier. Vous y trouverez aussi d'autres produits sains, de qualité, de producteurs locaux.

Vinovalie - Cave de Rabastens

Rabastens00 33 (0)5 63 33 66 95

The group is better than the best of the group. This key value of rugby is the rule of life for Vinovalie, a union of 4 cellars: the Vignerons de Rabastens and the Cave de Técou (Tarn), the Cave de Fronton (Haute-Garonne) and the Cave des Côtes d'Olt (Lot).

Mélis'herbes

Roussayrolles06 48 26 44 52

Cueillette et préparation de nombreuses tisanes, huiles de soin et de massage, baumes végétaux, teintures mères à partir de plantes sauvages ou cultivées dans mon jardin. Gemmothérapie.

Celine Coqblin - Gounabou (Bio)

Saint-Beauzile06 76 59 37 95, 05 63 40 80 79

Under Nature et Progrès and AB label, Céline Coqblin proposes a culture of aromatic and medicinal plants for the preparation of simple and mixed herbal teas, jellies and syrups of plants and pestos.

“Croquant” biscuits

The ultimate Cordes speciality! This sweet treat from Cordes has gone unrivalled for a whole century. It is a biscuit made from wheat flour,

egg white, sugar, and almonds grown in the South West, along with a small pinch of mystery that makes it truly unique. Croquants go particularly well with fruit salad or icecream, or a nice little glass of Gaillac white wine… Once you’ve tasted this culinary delight you’ll definitely be back for more…

delicieux-croquants-craquantsauxamandesdeCordes
truffe-produitduterroirdansletarn

Truffles

Make sure you visit a truffle market… This black gold thrives on our limestone soils which are close to those of the Quercy region. This is why there are more and more truffle farms between Albi and Cordes. Winter is the best time of year to try truffles (from mid December to mid February).

Moments of delight for fans of these fungi of incomparable aroma!

Complete list of other producers cordais et causse