lesconservesdegarrissou-pennedutarn

LOCAL FLAVOURS & PRODUCERS

All the “Occitanie & South of France” flavour of Tarn.

Tarn, the perfect place to discover culinary delights of excellent quality!

Cheese, “croquant” biscuits, olive oil, whisky, truffles, duck and wines. Excellent products for you to relish.

166 results

Château de Saurs

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)5 63 57 09 79

High place of the Gaillacois vineyards, the domain has been operated by the same family since the 16th century with a desire for excellence. The vinification, aging and bottling of our wines are done at the Château. Organic farming since 2009.

Château d'Escabes

Lisle-sur-Tarn07 68 70 27 06, 06 78 67 12 46

Le Château d'Escabes, est un château daté du XVIIème siècle. Propriété viticole de 60 hectares en AOP Gaillac certifié Agriculture Biologique en 2021.

Château Lastours

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)5 63 57 07 09

You will be warmly welcomed in this wine-growing Château, a setting of authenticity and generosity in the heart of the Gaillac vineyard.

Domaine de Borie Vieille

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)6 81 48 97 61, 00 33 (0)5 63 40 47 46, 00 33 (0)6 74 05 81 21

Pascale Roc-Fonvielle est la 4ème génération de vigneron indépendant sur ce domaine familiale situé sur les premières terrasses de la rive droite du Tarn, adossées aux coteaux de Lisle sur Tarn.

Domaine de Candale

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)6 23 48 88 33

Put on your beekeeper outfit and come and discover and come discover the life of the hive directly on the apiary.

Domaine de Long-Pech

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)5 63 33 37 22, 00 33 (0)6 31 85 66 93

Le domaine Long Pech, est situé à Lapeyrière à 6 km de Lisle-sur-Tarn sur la rive droite du Tarn, proche de la Forêt de Sivens et sur le circuit des Bastides. Du « Pech » mot occitan désignant la colline, un très beau point de vue s'offre à vous.

Domaine de Mazou

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)5 63 40 47 47, 00 33 (0)6 63 69 18 36

Le Domaine de Mazou est la propriété de la famille Boyals. La vigne y est implantée depuis six générations. Vigneron de père en fils est une tradition dans la famille.

Domaine des Cassagnols

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)5 63 33 34 59, 00 33 (0)6 12 93 88 74

Domaine de 14 hectares, les vignes sont implantées sur les coteaux argilo-calcaires et dans les sables de la plaine de Lisle-sur-Tarn ce qui permet d'avoir la puissance et la finesse des tanins.

Domaine Saint-Laurent de Saurs

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)5 63 40 40 54, 00 33 (0)6 15 62 46 29

Petite exploitation familiale, crée en 1999. Le Domaine St Laurent de Saurs se situe sur la commune de Lisle sur Tarn au lieu dit de Saurs au sein de l'AOC Gaillac.

Domaine Sarrabelle

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)5 63 40 47 78

Laurent et Fabien Caussé sont la 8ème génération de vignerons sur le domaine familial. Ils cultivent 42 hectares de vignes et créent une diversité de cinq gammes de vins élaborés dans le respect de la tradition.

Gaec de la Suzari

Lisle-sur-Tarn06 37 36 03 89

Elevage bovins - Viande.Vente directe sur commande.Viandes de veau et viandes de boeuf : colis en classique ou grillade.Autres points de vente : Les Pibouls Montauban

L' Aubrac bio de Lapeyrière

Lisle-sur-Tarn06 23 08 67 52

In the heart of the Tarn, Nicolas Boyer-Gibaud created his AUBRAC cow farm in 2004. Today, it consists of 60 cows, 30 heifers and, in season, 60 calves.

Le Potager de Fontjalabert

Lisle-sur-Tarn06 17 78 08 05

Jean-Marc et Dorothée vous proposent leurs légumes bios de saison, en direct du Potager !

Les Ruchers de Montaigut

Lisle-sur-Tarn05 63 33 39 94

Apiculteur, producteur de miel, fabricant de pains d'épices et de confitures au miel.

Les Trois Clochers

Lisle-sur-Tarn00 33 (0)5 63 40 47 38

La SARL Les Trois Clochers commercialise les vins du Gaec Pagès et Fils

Sarl Decoverte

Lisle-sur-Tarn06 81 69 23 96

Légumes de saison et de plein champs

Brasserie de l'Auros

Livers-Cazelles07 86 73 51 62

Bienvenue à la Brasserie "Auros", société de manufacture de bières artisanales à Cordes. Dans un cadre "style guinguette", dégustez nos bières artisanales, vins de Gaillac, whisky local… Possibilité de restauration sur place avec @Niko-Rollin Cuisine.

Damien Cabrit

Livers-Cazelles06 20 23 65 95

Sale of packages of Aubrac meat (5 or 10 KG), once a month, order 15 days in advance

Domaine Oléicole Rigaud

Livers-Cazelles06 72 58 75 66

An agricultural estate (with vines, cereal crops and truffle-growing), specialised in olive cultivation, with an olive grove, an oil mill and shop (which sells oil, table olives and local specialities).

Domaine Gayrard

Milhavet00 33 (0)6 12 09 01 34, 00 33 (0)6 17 97 01 16, 00 33 (0)6 98 17 58 35

Right near Cordes-sur-Ciel, on the northern boundary of the Gaillac vineyard, the Gayrard Estate is being fully renovated. Laure & Pierre Fabre took over the family property in 2013 with the aim of bringing their 5 century wine-making traditions to life.

Domaine Bois Moisset

Montans00 33 (0)5 63 40 41 12, 00 33 (0)6 52 25 96 54

Vin, jus de raisin, vinaigre, lentilles, farine, huile de tournesol. Vente sur RDV.

Domaine Carcenac

Montans00 33 (0)5 63 57 57 28, 00 33 (0)6 70 57 46 31

Winegrower of Passion O Heart of Graves. Our family vineyard is located in Montans, a small village with Gallo-Roman remains in the heart of the Gaillac region. Our exceptional terroir and our unique grape varieties allow us to offer a large number of wines.

Domaine de Sanbatan

Montans00 33 (0)5 63 57 25 48, 00 33 (0)6 81 95 50 71

Dégustation à partager avec le propriétaire autour de la table, assis, tout en discutant près du bar en barrique.

EARL Fargues

Montans05 63 33 36 14

As breeders of "Aubrac" cows, we have a butcher's shop on the farm, where we sell veal and beef from our farm. We offer our products in retail or in boxes as in a traditional butcher's shop.

“Croquant” biscuits

The ultimate Cordes speciality! This sweet treat from Cordes has gone unrivalled for a whole century. It is a biscuit made from wheat flour,

egg white, sugar, and almonds grown in the South West, along with a small pinch of mystery that makes it truly unique. Croquants go particularly well with fruit salad or icecream, or a nice little glass of Gaillac white wine… Once you’ve tasted this culinary delight you’ll definitely be back for more…

delicieux-croquants-craquantsauxamandesdeCordes
truffe-produitduterroirdansletarn

Truffles

Make sure you visit a truffle market… This black gold thrives on our limestone soils which are close to those of the Quercy region. This is why there are more and more truffle farms between Albi and Cordes. Winter is the best time of year to try truffles (from mid December to mid February).

Moments of delight for fans of these fungi of incomparable aroma!

Complete list of other producers cordais et causse