lesconservesdegarrissou-pennedutarn

LOCAL FLAVOURS & PRODUCERS

All the “Occitanie & South of France” flavour of Tarn.

Tarn, the perfect place to discover culinary delights of excellent quality!

Cheese, “croquant” biscuits, olive oil, whisky, truffles, duck and wines. Excellent products for you to relish.

174 results

Caprioli

Cordes sur Ciel06 80 25 34 22

CAPRIOLI cultive en Agriculture Biologique, des oliviers (olives de bouche et à huile), des figuiers, des noyers, des ginkgo biloba, huile d'olive bio et produits dérivés (sott'oli, tapenades...)

Le Terroir du Père Barras

Cordes sur Ciel06 05 40 14 66

Situated in the Cérou valley, near Cordes sur Ciel our trade revolves around respecting TRADITION to create this famous South West gem: Foie Gras.

Ferme de Valeyres

Penne05 63 33 11 87, 05 63 56 31 58

Come and discover the Angora goat farm and its mohair production (knitting yarn, socks, scarfs, jumpers and much more…).

Ferme du Bouysset

Penne06 28 35 98 50

Organic production of raw milk cheeses and ewe's milk yoghurt, lamb and pork. Under Nature & Progrès label. Tuesday and Thursday evenings at the organic markets of Gaillac (81) and Saint Antonin Noble Val (82).

Fromagerie Le Pic

Penne05 63 56 33 64

For forty years, the Fromagerie Le Pic, a family artisanal cheesemonger, has been situated on the edge of Aveyron where unpasteurised goat's cheese is made and commercialised.

Les Conserves de Garrissou

Penne06 76 61 94 19

This artisanal cannery uses local farm produce. Two products typical to the South-West region are transformed to make an array of products: duck fat and Black Gascon pork.Salted meat and cooked meals. ‘Bespoke' catering services. Cooking workshops.

Au jardin de Saulieu

Milhars05 63 56 33 08

Cordes sur Ciel market on Saturday morning, St Antonin Noble Val (82) market on Sunday morning.

Clos Rocailleux

Andillac00 33 (0)6 80 53 61 16

Situé sur le plateau Cordais, à 300m d'altitude sur des sols argilo-calcaire, le Clos Rocailleux est un domaine de 7 hectares. Les cépages y sont majoritairement autochtones : Loin-de-l 'œil, Mauzac pour les blancs ; Braucol et Duras pour les rouges.

Domaine de Peyres Combe

Andillac00 33 (0)5 63 33 94 67

Depuis sa création en 1989, le Domaine pratique des méthodes culturales permettant la meilleure expression du terroir.Contrôlé par Ecocert depuis 1999. Labellisé AB en 2001.

Domaine des Cailloutis

Andillac05 63 33 97 63

Vignerons en culture biologique depuis 2001, nous travaillons en partenariat conscient avec la nature. Nous élaborons notamment des cuvées sans sulfites ni autres additifs dans les vins.

Safran Andillac

Andillac00 33 (0)5 63 33 92 81

We are saffron producers and offer direct sales.

Brasserie OXIT

Beauvais-sur-Tescou05 63 40 81 01

We specialise in the production of regional beers and non-alcoholic drinks: homemade lemonades, cola and peach tea.

Ferme Medalle

Bernac05 63 55 41 24, 06 86 83 73 27

Nos canards et nos volailles sont élevés et engraissés par nos soins avec les céréales produites à la ferme.

Au Cabrit de Montgrieu

Bournazel06 76 01 36 34

Breeding of 50 dairy goats in cheese processing, located in Bournazel, 3 km from Cordes sur Ciel.Sale of farmhouse cheeses made from raw milk, from March to December.

Château Ratier

Brens00 33 (0)6 63 83 17 36

Rouge, rosé, blanc, doux.

Château Lecusse

Broze00 33 (0)5 63 33 90 09

Le domaine comporte 80 hectares de terres, dont 52 hectares de vignes. Une zone de 2 hectares est consacrées à la production de truffe, le domaine produisant également de l'huile d'Olive et du safran.

Mas de Bicary

Broze00 33 (0)5 63 57 07 93, 00 33 (0)6 72 07 28 37

Family vineyard located on the right bank of the Tarn, on the first slopes of Gaillac.Tasting and sale of our wines at the estate.

Domaine des Vergnades

Cadalen00 33 (0)5 63 33 02 02

Wine property for five generations, we reserve you a warm and personalized welcome in a pleasant environment.

Domaine Rotier

Cadalen00 33 (0)5 63 41 75 14

Take care of the Earth and the Life to produce Just and Good! With the old local grape varieties, Duras rouge and Len de l'El blanc, Alain, Francis and their team produce organic AOC Gaillac wines of excellence, original and unique.

Ferme de Crébassières

Cadalen06 33 62 10 08

Notre ferme familiale produit son blé et blé dur pour la confection de pains cuits au feu de bois, fouaces à l'ancienne et pâtes. Vente à la ferme de notre production d'asperges vertes de fin mars à début mai du lundi au samedi de 15h à 19h !

Gaec de Veaux Vaches

Cadalen00 33 (0)6 19 52 23 23

De l'étable à la table, ça "veau" le détour !

Ver'laine Mohair

Cadalen06 82 55 86 80

Elevage de chèvre angora pour sa production de laine "Le Mohair". Visite de l'élevage possible sur rendez vous et boutique à la ferme qui sera ouverte tous les après midi à partir de 14h30 ( en dehors de ces horaires, sur rendez-vous).

“Croquant” biscuits

The ultimate Cordes speciality! This sweet treat from Cordes has gone unrivalled for a whole century. It is a biscuit made from wheat flour,

egg white, sugar, and almonds grown in the South West, along with a small pinch of mystery that makes it truly unique. Croquants go particularly well with fruit salad or icecream, or a nice little glass of Gaillac white wine… Once you’ve tasted this culinary delight you’ll definitely be back for more…

delicieux-croquants-craquantsauxamandesdeCordes
truffe-produitduterroirdansletarn

Truffles

Make sure you visit a truffle market… This black gold thrives on our limestone soils which are close to those of the Quercy region. This is why there are more and more truffle farms between Albi and Cordes. Winter is the best time of year to try truffles (from mid December to mid February).

Moments of delight for fans of these fungi of incomparable aroma!

Complete list of other producers cordais et causse